17 Ağustos 2013 Cumartesi

Market Glory Oyun Oyna Para Kazan


Market Glory Oyun Oyna Para Kazan

Tüm dünyaca oynanan ve Türkiye de de oldukça duyulmaya başlayan oyun oynayarak para kazanma sitesi olan Market Glory'den bahsedicem.
Web Sitesine ait link: http://www.marketglory.com/strategygame/Darbeli (Referans linkimden üye olduğunuzda oyun içerisindeki chat bölümünden sizlere destek olmaya devam edeceğim.)

Market Glory Hakkında Tüm Detaylar ? 

MarketGlory internet üzerinden oynanan web tabanlı bir gerçek yaşam oyunudur.
·         Dövüşlere katılarak para kazanabilirsiniz.
·         Savaşa girip diğer oynayan ülkelerden altın elde edip para kazanabilirsiniz.
·         Şirket kurabilirsiniz, fabrikalar inşa edebilirsiniz. Normal insanlara veya şirketlere mal satabilirsiniz.
·         İnsanların şirketlerine girip işçi olarak çalışabilir böylece tecrübe puanınızı ve paranızı artırabilirsiniz.
·         Vergilerinizi ödeyerek şirketten çok iyi gelir elde edebilirsiniz.
·         Siyasete atılıp Bakan, Komutan, Başbakan olabilirsiniz.
Oyunun ilk başlarında Çalışarak ve Savaşarak rahatça para kazanabilirsiniz. Ayrıca kazandığınız paranın bir kısmıyla local marketten süt satın alıp enerjinizi yükselterek bir savaştan elde edeceğiniz paranın iki katını kazanabilirsiniz.

Hesabınızda 20 Euro para olduğunda Paypal hesabına aktarım yapabilirsiniz.

Oyuna yatırım yapmadıysanız eğer oyunun başlarında Work ve Fight yaparak para kazanıcaz. Belirli bir miktar paraya sahip olana kadar düzenli bir şekilde çalışarak ve savaşarak para toplayacağız.

Fight

Sol üstte bulunan Fight sekmesine tıkladığınızda karşınıza bir trainer çıkar. Trainer oyuna yeni başlayanlar içindir ve ne kadar saldırırsak saldıralım bütün savaşları istisnasız kazanırız. Savaşmak için trainerin yanında bulunan Attack butonuna tıklayınız, açılan sayfada aşağıda bulunan attack now butonuna tıklayarak savaşı başlatabilirsiniz.

·         Günde 10 kere savaş yapabilirsiniz.
·         Her savaş 10 dakika sürer.
·         Enerjinin değerine göre para kazanırsınız. Örneğin 10 enerjiniz olursa 1,00 TRY kazancınız olur.
·         Her savaşta %10 enerji azalır.

Work

Çalışmak için üst menüde gördüğünüz Work sekmesine gelin ve Work now'a tıklayın. Karşınıza çıkan şirketlerden en yüksek maaşı veren şirkette çalışabilirsiniz. Çalıştığımız şirkete üretim gücümüz(productivity) e göre ürün üretiriz ve şirketin verdiği para productivity değerine göre değişir. Productivitydeğeri experince ve knowledgenin 3'e bölümüyle hesaplanır. Yani ne kadar çok çalışır ve kitap okursanız productivity değeri artar ve şirketten daha fazla para kazanabilirsiniz.Eğer 3 gün üst üste work yaparsanız devletten work bonusu kazanabilirsiniz. Bonuslar her ülkede farklıdır, bunu ülkenin başkanları seçer ve Türkiyede ki bonuslar yüksektir.

·         Work 24 saatte bir yapılabilir ve 8 dakika sürer.
·         Her work bize 0,7 experince kazandırır ve % 50 enerji harcar. 
·         Enerji 1 den asağıya düşmez. 


Energy

Enerji Market Glory sisteminde ki en önemli özelliklerden biridir. Work ve Fight işlermlerinde enerjinin önemi büyüktür. Şimdi bu işlemleri yaparken nasıl hızlı gelişeceğimiz konusuna gelelim. Sizlere açık tüyolarla hızlı gelişmeyi anlatıcam.

Enerji için Local markete giriyoruz, 1 adet süt satın alıyoruz. Quality yani niteliğe göre süt;
low quality süt 1 enerji verir, high quality süt 5 enerji verir. Herhangi birini satın alıyoruz.Süt günde sadece bir kere içilebilir. Süt otomatik içilir başka yerde aramayın.:) Sütümüzü içtik ve enerjimizi aldıktan sonra hemen fight alanına gidiyoruz. Böylelikle savaşarak daha fazla kar sağlıyoruz. Şöyle ki 1 enerjilik sütü0,30 TRY karşılığında aldık ve enerjimiz 2 ye yükseldi. Bu sayede savaştan sonra 0,2 TRY ikincisinden de0,18 Try kazanırız. İki fight da ödediğimiz sütün parasını fazlasıyla çıkarırız.


Enerji kullanımını work yaparken de kullanabiliriz. Üst üste 3. kez çalışacağımız da bonus alırız ve 3.kez çalışmalarımızda enerji alarak çalışırız. Bu sayede bonusumuz da fazla gelir. Özellikle 3. gün çalıştıktan sonra bonus alacağımız zamanlarda kullanırsanız fazla miktarda para kazanabilirsiniz.


Market Glory Türkiye Bonusların Başlangıç ve Bitiş Tarihleri ( Eylül )
Bonuslar ülke yöneticileri tarafından genellikle her ayın ilk günü yani seçim sonrası belirlenir. Bonuslar sayesinde çok hızlı bir şekilde gelişebilirsiniz. 

Not: 
Market Glorye referans linkimden kayıt olan arkadaşlar markat glory ile alakalı konuların altına oyunda ki nicklerini yazarlarsa oyun içinde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıcam.

Avantajlar: 
Çok daha hizli para kazanmak ve buyumekte olan oyuncularin daha kisa surede silahlarini temin etmelerine olanak saglayacaktir
bu silahlar ile bonus olmayan tarihlerde arena seviyenizi yukseltebilir ve gunluk seviyenize gore euro alirsiniz

Dezavantaj:
 bonus günleri ülkemizin kasasının çok hızlı boşalmasına sebep olacaktır. o sebeple size sunmuş olduğumuz o 4 günde de arena da rank kasıp her gün euro gelmesini saglamanız sadece sizin elinizde ve bu tarihler doğrultusunda elinizdeki silahları boş yere fight ile kullanmamış olup tamamen bi düzen içinde gelişebileceksiniz.

Yeni bonus seviyeleri bu şekildedir:

Fight bonus 10        Work bonus 500            Ref bonus 15


Bonus olmayan gunlerde ise:

Fight bonus 2          Work bonus 100            Ref bonus 3 olarak degistirilcektir


02.09.2013 
03.09.2013 bonus baslangıc saati 00:00
04.09.2013 bonus
05.09.2013 bonus bitis saati: 24.00
06.09.2013 
07.09.2013 
08.09.2013 
09.09.2013 
10.09.2013 bonus baslangıc saati 00:00
11.09.2013 bonus
12.09.2013 bonus bitis saati: 24.00
13.09.2013 
14.09.2013 
15.09.2013 
16.09.2013 
17.09.2013 bonus baslangıc saati 00:00
18.09.2013 bonus
19.09.2013 bonus bitis saati: 24.00
20.09.2013 
21.09.2013 
22.09.2013 
23.09.2013 
24.09.2013 bonus baslangıc saati 00:00
25.09.2013 bonus
26.09.2013 bonus bitis saati: 24.00
27.09.2013 
28.09.2013 
29.09.2013 
30.09.2013


Market Glory Arena Rehberi
Oyunun ingilizce olması sebebiyle bir çok Türk kullanıcı zorluklar yaşıyor. İnternette Türk oyuncuların fazla olmamasından dolayıda etrafta bilgi alabileceğiniz pek bir sayfa yok. Sizlere elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıcam. Bu bilgilerin hepsi oyunda gazete satın alınarak kazanılmıştır, kayıt olurken adminin adına olursanız kazançlarınızın bir kısmı ona gider, onun yerine benim referanslımla kayıt olun hem siz kazanın hem ben kazanıyım.

Ayrıca referans linkimden kayıt olan arkadaşlar market glory ile alakalı konuların altına oyundaki isimlerini yorum olarak atarlarsa work konusunda onlara daha fazla maaş ile çalıştırabilirim. Referans linkim: http://www.marketglory.com/strategygame/Darbeli

ARENA NEDİR?

Arena, karşılığında günlük euro kazanabileceğiniz bir savaş biçimidir. Arenaya, yukarıda solda fightsekmesinden ulaşabilirsiniz.Arenada savaşmak için genelde 00.00 ı beklemeniz gerekir. Saat 00.00 daarena bonusları dagıtılir ve savascıların saldırı almaları aktifleşir. Her savaşcının rütbesine gore gunluk kaç saldırı alabilecegi belirlidir. Bir savascinin gunluk saldırı miktarı dolunca ona daha saldırılamaz. Bu yuzden 00.00 da saldırılar baslar ve bir sure sonra sona erer. Arenada savas icin arena sekmesine tıkladıktan sonra cıkan listede saldırmak istediginiz kullanıcının yanındaki preview butonuna tıklarsınız ve daha sonra asagida atack butonuna tıklayarak saldırı yapmıs olursunuz. Yendiginizde karsınızdaki kisinin rutbesine gore puan alirsiniz. Yenilirseniz rutbenize gore puan kaybedersiniz. Arenada bir kisiye saldırırken dikkat etmeniz gereken, saldiracaginiz kisinin defense pointinin, sizin atack pointinizden  dusuk olmasi olacaktir. Bu sayede savasi kazanabilirsiniz.

Arenaya Yeni Baslayacak Olanlar
Arenaya yeni baslayacak olanlar savaş saatinde(00.00) listenin son sayfalarında olan düşük rütbeli kişilere saldirabilirler. Bonus alabilmeniz icin en az 5 puan elde edip Civil rutbesinden Novice 1 rutbesine terfi etmelisiniz. Arenaya girebilmek icin en az 1 atack silahı,1 defense silahı ve 5 energy niz olmalıdır. Arena icin gerekli silahları local markette weapon sekmesinde bulabilirsiniz. 1 adet knife 1 adet de glass almaniz yeterli olacaktir. Energy ihtiyaci icin ise ilk basta 1 adet q3 sut ve 10 adet gazete alabilirsiniz. Sut ve gazeteleri saat 23.00 dan sonra alirsaniz saatlik energy dususunden etkilenmezsiniz. Bunları aldıgınızda uzerinizde 1 adet atack silahı bir adet defense silahı ve 9 energy niz olur ve o gunun arena bonusunu rutbenize gore saat 00.00 da almaya hak kazanırsınız. 00.00 dan sonra da arenada fight yapip puaninizi artirabilirsiniz. Asagida ayrintili olarak arena ve arena sekmeleri hakkinda bilgiler verilmistir.

Arena - Savası(Fight)
Arenada sivil rütbeyi aşan oyuncularla savaşabilirsiniz.
 Arena savaşı için en az; bir atack silahı, bir defense silahi ve 5 energy ye ihtiyacınız vardır. Savaş anında yapılır(bekleme süresi yoktur) ve, arenadaki gelişiminize bağlı olarak, askeri rütbenize göre puan alırsınız. Askeri rütbenize göre her gün euro olarak arena bonusu alırsınız. Arena bonusunu alabilmeniz icin saat 00.00'da en az üzerinizde; bir atack silahı, bir defense silahi ve 5 energy olmalıdır. Her saldırıda(sizin yaptıklarınız veya size yapılan farketmez) yuzde 10 energy kaybedersiniz. Silahlar her savaşta(arena veya referral fight farketmez) ve her saldırıda(sizin yaptıklarınız veya size yapılan farketmez) otomatik olarak harcanır. Silahlar: quality 1 – 5 fights, quality 2 – 15 fights ve quality 3 – 25 fights hakkı verir.(Silahlar hakkında bilgileri markette bulabilirsiniz)

Arena
Arena sekmesinde Last fight(Son savaslar) ve My fight(Benim savaslarim) kısımları vardır.Bunlara tıklayarak yapılan savasların durumunu gorebilirsiniz.

Arena – Savascıları(Fighters)

Bu bölümde, arenadaki savascıların listesi vardır ve savaşcıların rütbelerini, energy seviyelerini ve aldıkları saldırıların sayısını görürsünüz. Ayrıca preview butonuna tıklarsaniz savascinin fight icin silahlarini, defense puanını ve sizin atack puanınız ile birlikte saldırıp saldıramayacaginiz hakkinda bilgiler gorebilirsiniz. Aynı zamanda gelişmiş arama opsiyonunu kullanarak; ulkeye gore, rutbeye gore ve kullanıcı adına gore arama yapabilirsiniz.

Arena – Bonusları(Bonuses)
Bu bölümde arenadaki tüm rütbelerin listesi vardır. Mouse u herhangi bir rutbenin uzerinde tutarsanız, o rutbeyi edinmek icin gereken puanı, o rutbede alabileceginiz bonus miktarını, bir kullanıcının gunde kac kez saldırı alabilecegini , rutbesine gore , o rutbede bir kisiyi yenince ne kadar puan alabileceginizi ve o rutbede bir kisi tarafindan yenildiginizde kac puan kaybedeceginizi gorebilirsiniz. Arena bonusunu alabilmeniz icin saat 00.00'da en az üzerinizde; bir atack silahı, bir defense silahi ve 5 energy olmalıdır.

Arena – Top
 Bu bölümde, arena aktiviteleri sonucunda aldıkları arena bonuslarına gore sıralanmıs en ust seviye arena savascilarini gö
rebilirsiniz.
Arena – Hareketleri(Transactions)
Bu bölümde, arena fonunda meydana gelen tum hareketlerin listesini görebilirsiniz.
Arena – Serveti(Assets)
Bu bölümde, her bir ülkenin arena fonuna katkısını görebilirsiniz.


Market Glory Fight / War Rehberi
Normal bir vatandas olarak ülkenize savaş acildiginda savunmak icin savaşa katilabilirsiniz.Bu gibi durumlarda en az 1 atack, 1 defence ve 20 energy ile Fight/War/Join War(savaş zamani gorunur) kısmından atack yapabilirsiniz. Bu sekilde savaşa katilmis olursunuz ve ilk vurusunuzda 10.000 damage vurursunuz. Bu ilk vurusta size verilen bir bonustur. Yuksek damage sahibi degilseniz veya az silahiniz var ise 1 kez vurmaniz yeterli olacaktir. Daha sonraki vuruslarda cok dusuk vuracaginizdan damageleriniz bosuna gidecektir.
Yalnız çok silahı olan saldırmak isteyen kisiler zaten üst üste enerjisini artirip vuruşlar yapacaktır. Savaşlar sayesinde vurduğunuz damageye göre madalyalar kazanirsiniz. Bu madalyalarla rutbenizi artirir ve madalyalari satarak gelir elde edebilirsiniz.

Fight/Medal funds/Sell Medals kısmından madalyalarin fiyatlarini gorebilirsiniz. Bir rutbe icin gerekli madalyayi aldiktan sonra artan madalyalari satabilirsiniz. Fight/War kısmından herhangi bir savaş icinView War butonuna tıklarsanız orada hangi madalyayı ne kadar damage ile alabileceginizi, bir rutbe icin gerekli madalya sayısını, madalyalarınızı, rütbenin bize verdiği atack ve defence bonuslarını gorebilirsiniz. Ayrıca savaş sonunda kazanan taraf olursanız savaş fonunun % 75 i dağıtılır ve sizin vurduğunuz damage toplam damagenin yüzde kaçına denk geliyorsa ona göre Euro, Gold, try ve diger para birimlerinden payinizi alirsiniz.

Bir ülkede savaş yoksa o ülkeye karşı savaş açılabilir. savaşlar Leader ya da organizasyonun en kıdemlileri tarafından 5 gold karsiligi açılır. Savaş devam ederken savaşlarda yer alabilirsiniz. Bir saldırı savaşında yer almak icin, saldıran bir organizasyonun uyesi olmak zorundasınız ve ülkeye seyahat etmek zorundasınız, fakat savunma savaşlarına organizasyona uye olma zorunlulugu olmadan ozgur bir savaşci olarak katılabilirsiniz.
Bir savaşa katılabilmeniz icin en az 1 atack 1 defence silahına ve 20 energy ye sahip olmanız gerekir. Saldırı kazanılırsa İmparator unvanı saldıran organizasyonun liderine verilir. İmparator savaşa katılsa da katılmasa da % 25 hakimiyet bonusu alır. Bu bonus ona topraklar üzerinde hakimiyeti olduğu surece, yani topraklar bir saldırıyla fethedilmedigi surece, her savaş bitiminde verilir. Bir ülkeyi saldırı ile fethedersen % 25 bonusa sahip olmak icin ülkenin imparatorunu tahttan indirebilirsin. Haliyle, ülke pes pese savaşlara karissa bile, savunmayı kazandıgında, imparator her savaşin sonunda % 25 hakimiyet bonusu alır.
Savunan taraf kimin hakimiyetinde olursa olsun tum toprakları 100.000 us savunması puanı ile savaşa baslayacaktır. 
Bir ülkeyi o ülkenin vatandası olmasan da savunabilirsin ve o ülkenin savaş fonundan payını alabilirsin. Savaş savunmayla kazanıldıgında, savaş fonunun % 75 i savunan savaşcılara vurdukları miktara gore dağıtılır. Yani bir savaşcinin vurdugu damage savaşta vurulan toplam damagelerin yüzde kacini oluşturuyorsa, savaşci savaş fonundan ona gore yüzdelik kazanc elde eder.

Gunluk sınırsız sayıda savaş tercih edilebilir. Gunden güne savaşarak başarılı bir askeri kariyer elde edebilirsiniz. Bircok savaşta yer alabilir, bir cok madalya alabilir ve gelecek savaşlarda yüksek damageler vurmanızı sağlayacak yüksek bir askeri rütbe elde edebilirsiniz. Arenadaki rütbeniz ve silahlariniz savaşta vuracaginiz damageyi belirlemektedir. 

Saldırıda bulunan organizasyonun uyeleri haric tum savaşcilar, savunan ülkeye seyahet ettikleri taktirde, savunmaya ozgur bir savaşci olarak(organizasyona gerek duymadan) katılabilirler. Ülkenizin savunulan topraklar ustunde hakimiyeti olmasa ve o ülkenin vatandasi olmasaniz dahi o ülkeye savunma yapabilirsiniz. Bir savunma savaşini ozgur savaşci olarak kazanirsaniz; ülke ya yerel halkın ya da bir önceki savaşta ülkeyi mağlup etmiş olan tarafin hakimiyetinde olur. savaş fonu savaşin sonunda bir kez dagitilir. savaş sonrası ülke otomatik olarak 7 gun koruma altına alınır. Bu surede savaş fonu birikir, ve başka bir savaşa girildiğinde fon tekrar dagitilir.

NOT
Referans linkimden kayıt olan arkadaşlar market glory ile alakalı konuların altına oyundaki isimlerini yorum olarak atarlarsa work konusunda onlara daha fazla maaş ile çalıştırabilirim. Referans linkim:
http://www.marketglory.com/strategygame/Darbeli

Kaynak: ekgelirtr.blogspot.com

Hiç yorum yok: